Kerstmarkt Buitenpost

In het oosten aan de rand van Friesland en Groningen ligt het dorp Buitenpost. Op zaterdag 7 december 2019 vindt hier ook Kerstmarkt Buitenpost plaats. De toegang is helemaal gratis en van 14:00 tot 21:00 uur ben je welkom om van deze gezellige kerstmarkt te genieten. Kerstmarkt Buitenpost is in het thema van Charles Dickens waardoor je verschillende mensen in klederdracht zult zien lopen. Wanneer je hier bent zul je ontdekken hoeveel verschillende kraampjes er zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kijken voor leuke woonaccessoires en mooie bloemstukken uitzoeken. Natuurlijk ga je naar een kerstmarkt om te kijken of er nog leuke kerstdecoraties tussen liggen. Wil je graag prachtige sieraden vinden? Ook daarvoor ben je bij Kerstmarkt Buitenpost op het juiste adres.

Proef en aanschouw ambacht op Kerstmarkt Buitenpost

Kerstmarkt BuitenpostMaar wat is kerst zonder lekkernijen? Naast alle gezelligheid die er om kerst heen is, is het heerlijk om nieuwe hapjes uit te proberen. Daarom is er ook speciaal een kraam neergezet waar je diverse lekkere hapjes kunt halen. Waarschijnlijk zal jou de geur van ambachtelijk gestookt brood niet ontgaan. Dit brood is in een houtoven klaargemaakt en zeker de moeite waard om eens te proeven! Heb je dorst? Ook daar is aan gedacht. Er staan namelijk ook genoeg drankjes bij de kraam met hapjes.

Nadat je de smaak van het ambachtelijke brood geproefd hebt, kun je je wandeling vervolgen naar de kraampjes met oude ambachten. Dingen die je hier tegen kunt komen zijn Fries aardewerk, glas in lood en vlechten met wilgentenen. Wat ook bijzonder is om te zien is het graveren van glazen. Uiteraard mag Fries houtsnijwerk als onderdeel van oude ambachten niet ontbreken.

Programma Kerstmarkt Buitenpost

Een onderdeel dat echt bij kerst hoort is een kerststal. Misschien heb je er thuis wel één staan maar vind je het geweldig om eens een levende kerststal van dichtbij te kunnen bekijken. Ook daarvoor kom je naar Kerstmarkt Buitenpost.

Voor kinderen die het geweldig vinden om het ijs op te gaan is er op de markt een kunstijsbaan te vinden. Voor een euro kan jouw kind schaatsen in zijn of haar maat uitzoeken.

Nog iets dat niet mag ontbreken bij kerst is de sfeermaker van muziek. Daarom kun je op straat genieten van een Jambeegroep, trekzakspelers en live-muziek. Maar daar blijft het niet bij. In de Mariakerk zijn namelijk nog meer muzikale optredens te bekijken. Denk hierbij aan popkoren zoals “Noaten op’e Sang” en “Akkoord”.