IJsboerderij de Bûterkamp

Vlakbij de kust van het IJsselmeer vind je in het Gaasterland in Oudemirdum IJsboerderij de Bûterkamp. Uiteraard wil je tijdens een warme lentedag of in de zomer weten waar je een lekker verfrissend ijsje kunt halen. Je kunt natuurlijk gewoon naar de winkel gaan om daar een ijsje te kopen. Maar het is toch veel leuker om zelfgemaakt boerenroomijs uit te proberen? Op het erf van IJsboerderij de Bûterkamp heb je de kans om de heerlijke ambachtelijke roomijs te komen proeven. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de omliggende weilanden, het Jolderenbosch en in de verte kun je zelfs het Rysterbos zien. Smaakt dit naar meer? Lees dan hier onder meer over het maken van boerenroomijs.

Boerenroomijs op IJsboerderij de Bûterkamp

Al zo’n 20 jaar wordt er op IJsboerderij de Bûterkamp boerenroomijs gemaakt van de melk die afkomstig is van hun eigen koeien. Op deze manier ontstaat er niet gewoon roomijs, maar krijg je de ambachtelijke smaak van het boerenroomijs. Op de boerderij is het gebruikelijk om met natuurlijke smaakstoffen te werken. Dit heeft te maken met de strenge hygiënische voorschriften. Door dit systeem toe te passen, bereiden de boeren op deze boerderij het lekkerste ijs. De smaken van het boerenroomijs dat je hier kunt kopen zijn vruchten zoals: Bosvruchten, Yoghurt, Mango, Aardbei, Perzik en Banaan. Maar misschien houdt je van iets sterkers zoals Mokka, Rum rozijnen of Beerenburg. Ook deze smaken zijn verkrijgbaar op IJsboerderij de Bûterkamp. Daarnaast is er ook de optie om een smaak naar wens aan te geven. Het boerenroomijs wordt verkocht onder de naam “GREIDE IIS” In het Nederlands betekent dit zoiets als weiland ijs.

IJsboerderij de BûterkampJe kunt er voor kiezen om een pak boerenijs te kopen en mee te nemen naar huis. Maar misschien wil je eerst even lekker genieten van een heerlijk roomijsje terwijl je in de zon zit. Op het erf staan namelijk genoeg zitjes voor bezoekers.

Sta jij tijdens jouw vakantie in Zuidwest Friesland op één van de campings die daar te vinden is? Dan heb je het geluk dat IJsboerderij de Bûterkamp aan alle campings in heel Zuidwest Friesland hun boerenijs levert. Daarnaast levert deze boerderij hun ijs ook aan restaurants en zelfs aan collega boeren.

Excursie op IJsboerderij de Bûterkamp

Wil je graag ontdekken hoe het boerenijs precies gemaakt wordt? Reserveer dan snel om een excursie bij te wonen. Op de Bûterkamp kunnen per groep maximaal 60 personen meedoen aan een excursie. Het minimum aantal voor een excursie is 10 personen. Voor ongeveer anderhalf uur leer je tijdens de excursie hoe het ambachtelijke ijs bereidt wordt.

Ook basisscholen zijn welkom voor het volgen van een excursie. Voor hen is er namelijk een apart programma gemaakt met een opdrachten boekje. Neem contact op met IJsboerderij de Bûterkamp als je meer informatie hierover wilt hebben.

Een arrangement zou er bijvoorbeeld als volgt uit kunnen zien:
Ontvangst met koffie en suikerbrood om 10:30. Een half uur later begint om 11:00 uur de excursie. Na anderhalf uur begint er om 12:30 een boerenlunch en vervolgens zou je samen met je excursie groep om 13:30 nog een potje boerengolf kunnen spelen. Dit allemaal bij elkaar bedraagt een prijs van €20.00 per persoon.

Vorig artikelSpeelbos Joure
Volgend artikelTerpenroute Friesland