Fietsroute Stavoren Hindeloopen

Fietsroute Stavoren Hindeloopen: Heerlijk fietsen in het oosten van Friesland. langs het IJsselmeer. Een mooie route waar je gelijk ook door twee prachtige steden rijdt. Met prachtige uitzichten over het water en de weilanden kun je hier echt een heerlijke fietstocht van maken. Zeker als het mooi weer is en de zon nog laag staat zul je de schoonheid van ons eigen land goed kunnen zien. En of je nu alleen fietst of met meerdere mensen: deze fietsroute is het zeker waard! Vooral ook als je er van houdt om tussendoor even de steden te bezoeken. De route zelf is ongeveer 25 kilometer. Hier doen de meeste mensen ongeveer 1,5 uur over. Uiteraard kan jij het zo lang of kort maken als jij wilt.

Fietsen in Hindeloopen

Voor de uitleg van deze fietsroute beginnen we te fietsen in Stavoren. We beginnen op de Jurisdictie weg op route 98 en rijden langs het IJsselmeer over de Sédyk richting Molkwerum. Hier vervolgen we de route met nummer 97 naar Hindeloopen toe. Pak tussendoor even een moment rust en loop de dijk op om van het uitzicht te genieten. Wanneer je weer verder gaat rijden kom je langs een prachtig stuk Strand in Hindeloopen. Een hele mooie plek die direct doorgaat naar de stad zelf. In de stad zelf vind je veel geschiedenis en mooie straten. Echt een plek om even de fiets aan de kant te zetten en gewoon even door de stad gaat wandelen. Uiteraard kan je de buitenkant van de stad ook prima met de fiets bekijken, voor de mooiste straatjes zul je wel even af moeten stappen. Bekijk de mooie kerk, ga langs bij het schaatsmusseum of rust uit op het strand. Geen interesse hierin en wil je gewoon fietsen? Dan pak je de fiets om weer verder te gaan via route 97 naar 96 richting Koudum.

Fietsen in Stavoren

We vervolgen de route naar Koudum, gaan door de prachtige weilanden heen en nemen 95, 94 en 12 door dit dorp. Hierna nemen we 99 langs Molkwerum om daarna het pad naar Stavoren terug te nemen naar jou beginpunt. Dan is het aan jou de keuze om de fiets verder op te pakken voor een nieuwe route, te genieten van deze stad met al zijn pracht en geschiedenis of heerlijk naar huis te gaan. Wanneer je hier nog even rondloopt kun je ook hier de prachtige straten zien en de geschiedenis in je opnemen. Fietsroute Stavoren en Hindeloopen is echt een aanrader: zeker als je van geschiedenis en mooie steden houdt. Hoewel dit natuurlijk Hanzesteden zijn en erg klein van formaat hebben ze wel echte karakteristieke oogpunten die opvallen. Zo kan je ook echt zeggen dat Fietsroute Stavoren en Hindeloopen je leidt door een uniek stukje Friesland. Een gebied dat niet hetzelfde is als alle andere gebieden.