De groene Ster

Het recreatiegebied De Groene Ster aan de oostzijde van Leeuwarden is een prachtig natuurgebied dat is ontwikkeld in de jaren 60. Het is ongeveer 1000 hectare groot. Vroeger behoorde dit gebied tot de gemeente Tietjerksteradeel. Maar in het jaar 1984 is er besloten dat ook een groot deel van dit gebied bij Leeuwarden hoort. Wanneer het warm weer is, is dit de plek waar je naar toe moet gaan als je hier in de buurt woont. Met veel wandelpaden, waterplassen, bossen en stranden raak je hier niet snel uitgekeken. Voor veel mensen is dit gebied ook bekend als de Kleine Wielen. Deze naam komt van het meertje dat van oorsprong in dit recreatiegebied zit. Naast dit gebied vind je hier ook De Grote Wielen, de Grutte Wielen in het Fries, waar je ook prachtig kan wandelen en zwemmen.

Activiteiten Recreatiegebied De Groene Ster

Wanneer je in Recreatiegebied De groene Ster komt, ontdek je al snel dat het ontzettend groot is. Kom je voor een bezoek aan de Aqua zoo, met de honden naar het grote hondenstrand of door de bossen en het grote meer lopen? Dan is de parkeerplaats bij Aquazoo Friesland erg geschikt! Kom je meer voor het echte strand, het meer De Kleine Wielen en de monumenten? Dan kun je het beste een afslag eerder nemen naar de straat genaamd Simmerkrite. Beide parkeerplaatsen zijn volledig gratis waardoor je volledig kunt genieten van deze omgeving.

Wandelen De Groene ster Leeuwarden

Wanneer je van wandelen houdt zijn er verschillende wandelroutes die je kan uitproberen. Zo kun je bij de Groene ster in Leeuwarden wandelen om de Kleine Plas, grote Plas en natuurlijk het echte meer waar het allemaal om draait. Ook door het bos en langs de weilanden vind je perfecte plekken om heerlijk tot rust te komen. Zeker in de zomer zijn dit aanraders aangezien het dan erg druk kan zijn.

Mocht je een hond hebben dan zijn er verschillende losloop gebieden aangegeven. Let er wel op dat het voornamelijk in de zomer op de drukke plekken niet is toegestaan. Gelukkig zijn er wel andere locaties zoals het speciale strand waar je gerust naar toe kan. Zit je zelf in een rolstoel of neem je iemand mee die mindervalide is? Ook dan kan dit een ontzettend leuke locatie zijn! Er zijn goede paden aangelegd waardoor je zelfs met slechte weersomstandigheden hier prima kunt lopen.