Bed and Breakfast

Wanneer je op vakantie bent of gezellig een weekendje weg wilt met je geliefde, zoek je natuurlijk ook naar een plek om te overnachten. Je zou dan voor een Bed en Breakfast kunnen kiezen. Hierdoor hoef je je nooit druk te maken over het ontbijt. Bij een Bed en Breakfast is het namelijk, zoals de naam al zegt, normaal dat het ontbijt bij je boeking inbegrepen zit. Na een overnachting is er dus altijd ontbijt te verkrijgen. Deze term komt uit Groot Brittanië en is in het Nederlands te vertalen met Logies en ontbijt. Ook wordt Bed and Breakfast vaak afgekort met de term B&B. In sommige gevallen spreekt men ook weleens over een gastenkamer. Bijna alle B&B’s worden onderhouden door een familie. Dit soort verblijven zijn te vinden over heel Nederland. In de provincie Friesland zijn er dan ook een heel aantal te vinden.

Mooiste Bed and Breakfast locaties

Midden in de natuur, langs het water of in het bos: overal vind je mooie locaties waar jij je vakantie kunt vieren. Bed and Breakfasts zijn in verschillende soorten panden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan boerderijen op het platteland, landhuizen of molens. Maar ook in steden kun je ontzettend gezellige B&B’s vinden. Daarnaast functioneren monumenten, kerken of oude schoolgebouwen ook weleens als een Bed and Breakfast. Doordat dit zo is heb je als vakantieganger genoeg keus waar je zou willen verblijven.

Tarieven Bed and Breakfast Friesland

Als je op zoek bent naar een Bed and Breakfast in Friesland, wil je natuurlijk weten hoeveel geld je ongeveer gemiddeld kwijt bent. Afhankelijk van het tijdstip en je verblijfsduur kun je op verschillende plekken in Friesland terecht voor niet al te veel geld. De prijzen lopen op van 20 tot 100 euro per nacht.

Geschiedenis

Misschien vraag jij je af: waar komt de term Bed and Breakfast eigenlijk vandaan? Eigenlijk bestaat het begrip al eeuwen lang. Vroeger boden kloosters namelijk ook al logies met ontbijt aan. Op sommige plaatsen is dit nog steeds het geval. Ook was het al ver voor de twintigste eeuw heel normaal dat reizigers bij particulieren bleven overnachten.

In de jaren dertig van de twintigste eeuw vond de Grote Depressie plaats. Dit was de grootste economische crisis tijdens die eeuw. Terwijl deze crisis plaatsvond, stelden wel veel mensen hun huizen beschikbaar voor reizigers. Het idee hierachter was dat zij mee konden helpen om extra inkomen te verdienen voor het gezin waar zij verbleven. Toen de crisis voorbij was, was het ook minder populair om op deze manier naar een verblijf te zoeken. Een Bed and Breakfast zag men vaak als accommodatie voor mensen met een laag inkomen. Later werden er snelwegen gebouwd en kregen motels de voorkeur, waardoor de B&B’s eigenlijk op de achtergrond verdwenen.

Populariteit nam toe

In de 21e eeuw kwam het begrip Bed and Breakfast terug doordat steeds meer mensen internet kregen en meer mensen op reis gingen. En in plaats van low budget optie, werden B&B’s steeds meer gezien als alternatief voor een hotelkamer. Het begrip werd onder de reizigers dus steeds aantrekkelijker. Wel is het zo dat er nog steeds B&B’s bestaan waar de faciliteiten niet heel erg luxe zijn. Het is dus alsnog een goede optie voor als je gewoon van simpel houdt of lekker op doorreis bent.

Bed en Breakfast

Ondertussen is de term Bed and Breakfast wereldwijd bekend. Maar dat is uiteraard niet altijd het geval geweest. De Europese kolonisten zochten op hun reizen een verblijfplaats waar zij veilig waren. Dit deden zij door langs te gaan bij herbergen en huizen. Op deze manier hebben zij het begrip overgebracht naar de Verenigde Staten. Wat men wel heel belangrijk vond was dat degenen die wilden overnachten wel een goed inkomen had. Week dit heel erg af van de sociale stand die de gastheer had? Dan werden zij niet toegelaten in de B&B. Sommige logies en ontbijt plaatsen van vroeger zijn tegenwoordig nog steeds in bedrijf als Bed and Breakfast.