Botanische tuin De Kruidhof

Botanisch tuin De Kruidhof, bevindt zich in het dorp Buitenpost dat grenst aan de provincie Groningen. In deze kruidentuin worden verschillende rondleidingen gegeven. Ook is er rekening gehouden met mindervalide. Voor hen is er een rolstoelroute aangelegd. Natuurlijk is het na afloop ontzettend leuk om nog even door de verkooptuin te lopen. Misschien kom je een mooie plant tegen die je graag mee naar huis wilt nemen. Naast o.a. vogelboompjes en klimplanten kun je hier ook fruit en groente kopen voor in je eigen tuin. Wil je graag meer weten over De Kruidhof? Lees dan gauw verder.

De kruidhof, ook leuk voor kinderen

Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen. Voor hen zijn er namelijk twee speeltuinen aangelegd. In de eerste speeltuin die bedoeld is voor de jonge kinderen zijn een glijbaan, klimheuvel en een zandbak te vinden. De tweede speeltuin die bedoeld is voor oudere kinderen beschikt over een kabelbaan, een grote klimtoren en ontzettend veel zand. Daarnaast zijn er in de vijver ook watertoestellen neergezet. Hiervoor is het belangrijk dat je laarzen en een setje droge kleding bij je hebt.

Is jouw kind lekker actief en houdt hij of zij heel erg van wandelen? Dan is er vanaf 4-12 jaar per leeftijd een wandelroute te vinden. Let op: Elke route heeft een andere prijs. Vind jij het als ouder leuker om samen met je gezin te wandelen? Neem dan de Mark en Ant gezinsroute. Deze route is overigens ook gratis.

Openingstijden en Tarieven De Kruidhof

Botanische tuin De Kruidhof

In de wintermaanden is de Botanische tuin gesloten. Wanneer je graag De Kruidhof eens wilt bewonderen dan kun je in het voorjaar vanaf april 2019 hier weer terecht. In het voorjaar is de tuin op maandagen gesloten. De dagen dat de botanische tuin wel geopend is, is van dinsdag t/m zaterdag vanaf 10:00 – 17:00 uur. Op zondag is dit van 12:00 – 17:00 uur.

Let op: tijdens de winter is het tuincafé wel geopend wanneer je met een groep hiervoor reserveert. Denk bijvoorbeeld aan bruiloften of recepties. Ook wanneer je een geschikte plek zoekt om te vergaderen, is dit het tuincafé in De Kruidhof een echte aanrader. Misschien vind je het wel heel lekker om een biologisch gerecht uit te proberen dat gemaakt is van streekproducten.

Voor kinderen t/m 4 jaar is een bezoek aan De Kruidhof geheel gratis. Dit geldt ook wanneer je over een museumkaart beschikt.
Kinderen vanaf 5 t/m 11 jaar betalen € 3,00 per persoon.
Vanaf 12 jaar betaal je de entreeprijs voor volwassenen. Dit bedraagt € 6,50 per persoon.
Mensen die 65 jaar en ouder zijn betalen € 5,25 per persoon.
Wanneer je met een groep van minimaal 15 personen De Kruidhof komt bezoeken, krijg je 10% korting op de entreeprijs. Wel is het belangrijk dat je hiervoor even vooraf reserveert.
Wil je graag een rondleiding door de prachtige Botanische tuin? Dan zijn de kosten daarvoor € 25,00 per persoon.

Een dagje Kruidhof in Buitenpost is voor plantenliefhebbers echt de moeite waard.