AquaZoo

Wanneer je in Friesland aan de dierentuin denkt, is AquaZoo zeker een term die zo nu en dan voorbij kan komen. Dit is namelijk echt een dierentuin waar je een keer geweest moet zijn. AquaZoo in Leeuwarden heeft zoals de naam al zegt, voornamelijk dieren die zich in het water bevinden. Denk bijvoorbeeld aan de zeehond, pinguïn, wasbeer en de otter. Daarnaast kun je in het park ook verschillende vogelsoorten bekijken zoals de roze pelikaan, zwanen, eenden en de hamerkop. Voor krokodillen, Kangoeroes en ijsberen kom je natuurlijk ook naar dit gezellige familiepark. De locatie van AquaZoo is gelegen in het recreatiegebied De Groene Ster waar je ook heerlijk kunt wandelen. In dit natuurgebied kun je op een zonnige dag ook heerlijk picknicken. Voor het dierenpark ga je naar De Groene Ster 2 te Leeuwarden.

In AquaZoo is genoeg te beleven. Bewonder de verschillende dieren, laat de kinderen genieten van de speeltuin of ga gezellig varen. Je kunt natuurlijk gewoon wandelen, maar vergeet ook niet om de avonturenroutes af te leggen. Op deze manier wordt het bezoek aan het dierenpark namelijk nog leuker en ook een stuk avontuurlijker. Wanneer je de avonturenroutes aflegt, spring je van de ene naar de andere steen. Het is dus maar de vraag of jij jouw voeten niet nat worden. Er zijn namelijk ook slootjes waar je via boomstammen overheen moet lopen. Onderweg kom je verschillende dieren tegen zoals de kangoeroes.

Een dagje AquaZoo

Wat kun je nog meer verwachten wanneer je voor een dagje uit naar dierenpark AquaZoo gaat? Wandel door het park heen en bewonder de verschillende dieren. Samen met je gezin of schoolklas ontdek je AquaZoo en wanneer je gezellig ergens wilt lunchen, kun je gebruik maken van de picknickbankjes. Hier in de buurt vind je ook een kleine speeltuin. Op deze manier kunnen ouder en kind of verzorger en kind er beide een ontzettend leuke dag van maken.

AquaZooIn AquaZoo kun je niet alleen dieren bekijken, picknicken of naar de speeltuin gaan. Nog iets leuks dat je kunt doen is een tocht in een roeiboot of fietsen in een waterfiets. Doordat je de boten zelf kunt bedienen is het belangrijk dat kinderen onder de 9 jaar alleen onder toezicht van een volwassenen gaan varen. Het is namelijk niet verstandig dat zij alleen de roeiplas betreden. Bovendien is het ook gezelliger om samen met je gezin te gaan roeien of te waterfietsen.

Speeltuin in AquaZoo

Wanneer je bij AquaZoo bent en je wilt gewoon even lekker spelen, kom je dan lekker uitleven in de speeltuin. Wist je bijvoorbeeld al dat je in deze speeltuin de grootste airtrampoline van de Friese provincie kunt vinden? In vergelijking met andere speeltuinen is deze airtrampoline namelijk echt gigantisch. Het heeft een hoogte van 3 meter en een diameter van 20 meter. Verder kun je in de speeltuin natuurlijk van de glijbaan af en er zijn hier ook verschillende klimtoestellen te vinden.

Openingstijden en Tarieven AquaZoo

AquaZoo is een park waar je het gehele jaar vanaf 10:00 uur terecht kunt. Hoe later het in het jaar wordt, hoe langer het dierenpark geopend is. In de winter kun je tot 17:00 uur naar AquaZoo en van mei t/m september is dit tot 18:00 uur. Hierdoor kun je langer genieten van je dagje uit op de dagen dat het langer licht is. Voor een dagkaartje hoef je bij AquaZoo voor kinderen t/m 2 jaar geen entree te betalen. Vanaf 3 jaar zijn de kosten aan de kassa € 17,00 per persoon. Bestel je alvast je ticket online? Dan bedragen de kosten € 15,00 per persoon en krijg je dus 2 euro korting.

Wanneer je met de auto bent betaal je voor een parkeerkaartje € 4,00 voor een dag. Bezoek je vaker AquaZoo? Dan kost een parkeerabonnement € 16,00. Wanneer je in het bezit bent van een abonnement kost het parkeren € 2,50.

Kom zelf een keertje langs bij AquaZoo en ontdek zelf hoe leuk het hier is.