Zwemcentrum Kollum

Zwemcentrum Kollum is een klein zwembad in hetzelfde genoemde dorp. Het heeft een lengte van 16 meter en is vooral bedoeld voor zwemlessen, ouderen en zwangere vrouwen. Uiteraard zijn andere gasten ook gewoon welkom en is het vooral in de vakantieperiodes erg druk. Deze badplaats is volledig overdekt en heeft een temperatuur van ongeveer 32 graden Celsius. Heb jij normaal gezien veel last van astma als je gaat zwemmen? Dan is zwemcentrum Kollum het juiste zwembad voor jou! Hier zul je namelijk geen chloorlucht ruiken. Al met al een prachtig zwembad dat al sinds 2005 geopend is.

Het ontstaan van Zwemcentrum Kollum

Zwembad KollumSinds eind 2005 bestaat het zwemcentrum in Kollum en in dat jaar was dit zwembad zijn tijd vooruit. Er werd namelijk nagedacht over de toekomst en hierin geïnvesteerd met nieuwe techniek. Daarnaast is de wijze waarop zwemles wordt gegeven speciaal. Er is bewust gekozen om het kind tijdens de lessen centraal te zetten. Hierdoor boekt hij of zij vooruitgang. Dit is heel belangrijk omdat het behalen van het zwemdiploma vaak een hele uitdaging is. Ook leert niet ieder kind even snel. Daarom is persoonlijke begeleiding een noodzaak. Voordat jouw kind aan zwemles begint vindt er een persoonlijke intake plaats. Ook zijn de instructiegroepjes klein. De zwemdiploma’s A, B en C kunnen hier in Kollum behaald worden. Volwassen zwemlessen worden ook gegeven.

Het personeel had verwacht dat leerlingen vooral vanuit de omgeving van Kollum zouden komen. Toch waren er steeds meer leerlingen die vanuit andere plaatsen kwamen om hier in Kollum zwemlessen te volgen. Het was verbazingwekkend om te zien dat het gebied waar de leerlingen vandaan kwamen bleef uitbreiden. De kinderen kwamen vanuit dorpen zoals Ternaard, Leens en Ulrum en zelfs uit de grotere plaatsen zoals Drachten en Leeuwarden.

Tarieven Zwemcentrum Kollum

Bij zwemcentrum Kollum heb je verschillende activiteiten in het jaar ingepland. Zo vind je hier banenzwemmen, aquaspinning, Aqua fit, lunchzwemmen en nog veel meer. Wil je van al deze activiteiten gebruik kunnen maken is het verstandig om een Jaarkaart aan te schaffen voor 235 euro. Zo voorkom je hoge kosten en weet je zeker dat je het gehele jaar heerlijk kan zwemmen en sporten. Daarnaast is er een 12 badenkaart Aquasport. Hiermee kun je 12 keer gebruik maken van het zwembad of een activiteit. Let er wel op dat dit alleen geld voor 1 les per dag, meerdere dingen per dag doen is niet mogelijk. Daarnaast is deze kaart maar 15 weken geldig.

Wil je puur en alleen banen zwemmen of ochtendzwemmen? Dan is het handiger om een 12 badenkaart micro aan te schaffen. Deze is dan ook het gehele jaar geldig. Voor alle kaarten betaal je 15 euro per inschrijfkaart. Mocht je een magneetpas kiezen, kost het 10 euro. Wil je graag je A, B en C zwemdiploma’s behalen? Voor al deze 3 bedraagt het € 650 euro. Uiteraard is een betaling hiervan ook mogelijk in kwartalen en maanden. Hiervoor kun je contact opnemen met het zwembad.

Openingstijden Zwembad Kollum

Voor de openingstijden van Zwembad Kollum kun je het beste contact opnemen met het zwemcentrum. De tijden verschillen namelijk per dag. Ook worden alle tijden voor vakantieperiodes aangepast. Wil je echt zeker weten dat jij je baantjes op deze plek kunt trekken? Dan kan je altijd even telefonisch contact met ze opnemen. Wanneer je dicht in de buurt bent van deze plaats is genieten van een heerlijk uurtje zwemmen natuurlijk een goede optie. Groot is dit bad alleen niet waardoor je je er niet uren kunt vermaken. Wil je echt een groot zwembad in Friesland in de buurt bezoeken, dan kan je het beste naar Drachten of Leeuwarden. Uiteraard is Zwembad Joure ook een perfecte aanrader wanneer je echt een hele dag wil zwemmen. Deze ligt alleen wel wat verder uit de buurt. Veel zwemplezier!