Zwembad Mounewetter Witmarsum

Openlucht zwembad Mounewetter Witmarsum is een groot bad met veel mogelijkheden om jezelf en je kinderen te vermaken. In en om het zwembad worden er regelmatig attributen neergelegd zoals een loopbaan, springkussen en andere objecten om de kinderen en jongeren plezier te geven. Naast het zwembad is er een waterspeeltuin en een peuterbad. Daarnaast kan je zonnebaden in de speelweide van 150m2 en gebruik maken van alle glijbanen en springplanken. In zwembad Mounewetter is er goed toezicht aanwezig zodat, mocht er wat gebeuren, er gelijk ingegrepen kan worden. Je kan dit buitenzwembad vinden op: Mouneplein 5 in Witmarsum.

Aquasporten in Mounewetter Witmarsum

Naast het feit dat dit een superleuk zwembad is om gewoon vrij te zwemmen, worden er ook verschillende soorten van Aquasport gegeven. Denk hierbij aan aquajoggen, trimzwemmen, aquafit4you en conditiezwemmen. Ook is het mogelijk om in zwembad Mounewetter te oefenen voor een triatlon. Er zijn namelijk genoeg baantjes die je kunt trekken.

Zwemlessen in Zwembad Mounewetter

Bij dit geweldige openlucht zwembad genaamd Mounewetter is er ook de mogelijkheid om zwemlessen te volgen. Doordat er per 1 januari 2018 nieuwe eisen zijn gesteld aan de zwemdiploma’s, voldoe je pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid wanneer je zwemdiploma’s A, B en C hebt behaald. Al een aantal jaar geeft het openlucht zwembad les en kun je hier ook afzwemmen. Sinds er sprake is van de nieuwe licentie voor het zwem-ABC wordt er ook strenger gelet op instructeurs of instructrices. Zij moeten namelijk eerst gescreend zijn voordat zij les mogen geven. Ook is het zo dat jij als ouder zicht hebt op hoe jouw kind tijdens de zwemlessen vordert.

Verschillende niveaus

Als je voor diploma A zwemlessen wilt volgen, kun je twee keer in de week terecht bij zwembad Mounewetter. Op maandag en donderdag of op dinsdag en vrijdag wordt er 30 minuten les gegeven tussen 17:00 en 18:30 uur. De zwemlessen bestaan uit vier verschillende niveaus. Hieronder is per niveau de inhoud toegelicht. Bij niveau 1 ga je wennen aan het water, drijven op het water en het aanleren van de beenslag voor zowel buik als rug. Niveau 2 bestaat uit: het uitbreiden van de beenslag voor buik en rug, leren deze slagen te combineren en je kind leert op dit niveau om ringen op te duiken.

Niveau 3 en 4

Wanneer je bij niveau 3 aangekomen bent is  het uitbreiden van een combinatie schoolslag en het aanleren van de rugslag van belang. Daarnaast wordt er een begin gemaakt aan het leren van de borst en rugcrawl. Bij dit niveau hoort ook het zwemmen van 3 meter onder water.
Niveau 4 houdt in: dat het onder water zwemmen van 3 meter vervolgt wordt en de conditie opgebouwd wordt. Daarnaast leert jouw kind ook om 50 meter rugslag en 50 meter schoolslag te zwemmen. Er wordt aandacht besteed aan 25 meter zwemmen met kleding aan, 1 minuut watertrappelen en 5 meter borst en rugcrawl.

Ook voor het B diploma wordt er twee keer per week voor 30 minuten lesgegeven.
Voor diploma C is er één keer per week les van 45 minuten.

Informatie Zwembad Mounewetter

Wat voor jou als ouder ook handig is om te weten is dat Zwembad Mounewetter zoveel mogelijk ervoor zorgt dat de vaste instructeur aanwezig is. Dit wekt zowel vertrouwen bij jou als bij je kindje. Als de vaste instructeur niet aanwezig kan zijn streeft het zwembad ernaar om op de groepen een vaste vervanger te plaatsen. Het wordt op prijs gesteld als je de afwezigheid van je kind en de reden daarvan doorgeeft aan de receptie.

Let op: Er wordt geen zwemles gegeven op zon- en feestdagen. Als het onweert gaan de lessen niet door.