Zwembad Laco Oosterwolde

Wanneer je Oosterwolde een keer bezoekt en zin hebt om te zwemmen ga je natuurlijk naar het Laco sportcentrum Oosterwolde. Dit zwembad bestaat uit een binnenbad en naast het volgen van zwemlessen kun je hier heerlijk recreatief zwemmen of bijvoorbeeld baantjes zwemmen terwijl je kinderen leuk aan het spelen zijn. Dat maakt Zwembad Laco Oosterwolde de perfecte locatie voor het gehele gezin. Ook kun je samen met een groep lessen volgen voor o.a. Aqua-Robics en Aqua-joggen. Voor iedere leeftijd is hier iets leuks te doen.

Babyzwemmen bij Zwembad Laco Oosterwolde

baby-zwemmenJouw kind hoeft niet te wachten tot hij of zij de leeftijd van 4 jaar heeft bereikt. Al voor die tijd, vanaf 0 jaar kan jouw zoon of dochter zwemervaring opdoen bij het baby zwemmen. Deze zwemlessen leren jouw kind de basis dingen die altijd van pas kunnen komen bij het zwemmen. Het baby zwemmen staat bij Zwembad Laco Oosterwolde bekend als Knuffel-zwemmen. Deze naam is niet alleen gekozen omdat het leuk klinkt, maar ook omdat jouw kind na elke nieuw stap een knuffel als beloning krijgt. Naar aanleiding van een 10-stappenplan krijgt jouw kindje aan het einde een Spetterdiploma.

De lessen zijn speels en heel gezellig. Een instructeur zorgt ervoor dat jouw zoon of dochter op een veilige manier leert bewegen in het water. Interactie zoals samen zingen in het water is tijdens de lessen ook een onderdeel. Hierdoor beleeft jouw kindje een leuk eerste zwemavontuur. Knuffel-zwemmen is van 0 – 4 jaar. Vanaf 4 jaar kan jouw kind doorstromen naar de ABC Zwemlessen. Dit is een voordeel omdat hij of zij geen wachttijd heeft en als ouder hoef je ook geen extra inschrijfgeld te betalen.

Zwemles bij Zwembad Laco Oosterwolde

Wanneer je in het water bent is het echt een noodzaak dat je beschikt over een zwemdiploma. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er net als bij het baby zwemmen een 10-stappenplan bedacht. Deze stappen zijn bedoeld om jouw zoon of dochter extra te motiveren tijdens de lessen en meer plezier in zwemmen te geven. Mocht je een keer een les niet kunnen volgen door bijvoorbeeld ziekte dan kan deze les later zonder problemen worden ingehaald.

Tijdens de zwemlessen zijn plezier en veiligheid belangrijk. Tijdens de lessen leert jouw kindje verschillende vaardigheden die ervoor moeten zorgen dat hij of zij zich niet angstig voelt in het water. Wanneer jij voor zwemlessen kiest bij Zwembad Laco Oosterwolde, ontvang je o.a. een Krokobill swimsuit, handdoek en rugzak.

Sportieve groepslessen

Bij Zwembad Laco Oosterwolde is er de mogelijkheid om groepslessen te volgen voor Aqua-joggen, Aqua-vitaal en AquaFit. Alle drie de sporten hebben een duur van 45 minuten. Bij Aqua-joggen focus je op het verbeteren van je conditie waardoor je fitter wordt. Door middel van het bewegen op muziek kun je genieten van een goede training voor je gehele lichaam. Bij aqua-joggen loop je rechtop in diep water.

Bij aqua-vitaal gaat het erom dat je zowel je gewrichten als je spieren versterkt door alledaagse oefeningen uit te voeren. Denk hierbij aan oefeningen voor staan, draaien, zitten en reiken. Tijdens de lessen wordt er rekening gehouden met alle deelnemers. Kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie zijn belangrijke onderdelen bij aqua-vitaal. Een ervaren instructeur begeleidt jou door de lessen heen. Ook bij deze lessen ontbreekt de muziek niet.

Aqua-Fit is geschikt voor mensen die houden van sporten en zwemmen graag een stukje leuker willen maken. Deze lessen worden gegeven op muziek en zijn bedoeld om je conditie te verbeteren. Professionele instructeurs helpen jou om je continue uit te dagen. Op deze manier verbeter je jezelf steeds iets meer en je zwemvaardigheden worden steeds beter.

Openingstijden & Tarieven van Zwembad Laco Oosterwolde

Omdat de openingstijden van Zwembad Laco Oosterwolde nog weleens per week kunnen verschillen, is het handig om van tevoren de website van het zwembad zelf te checken. Ook voor de tarieven kun je het beste contact opnemen met het zwembad.