Zwembad de Schalken Ameland

Zwembad de Schalken is een openbaar zwembad op Ameland. Dit is het enige buitenzwembad op dit eiland waardoor het zomers ook erg druk kan zijn. De temperatuur van het water is altijd verwarmd zodat het nooit onder de 23 graden komt. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om heerlijk te zonnebaden. In zwembad de Schalken vind je een 25-meterbad met springplank, kleuter- en instructiebad. Daarnaast is er een glijbaan van maar liefst 35 meter, een midgetgolfbaan en tennisbaan. Door het seizoen heen bieden ze verschillende activitieten aan. Zo heb je bijvoorbeeld dauwzwemmen, discozwemmen en triathlons. Alles om vakantiegangers en de inwoners een leuke tijd te geven. Het adres van Zwembad de Schalken is het Snikkepad in Ballum.

Bezoek zwembad de Schalken

Zwembad de Schalken is een openluchtzwembad dat voor schoolreisjes heel leuk is om te bezoeken. Tijdens de zomermaanden is dit een hele fijne plek voor recreatief zwemmen. Zelfs als je van baantjes zwemmen houdt kun hier iedere ochtend terecht van 9:00 tot 10:00 uur. Uiteraard is het wel verstandig om je goed in te blijven smeren. Is één van je kinderen in de zomer jarig en wil je graag een verjaardagsfeestje organiseren in dit buitenzwembad? Ook dat is geen enkel probleem. Met veel plezier verzorgen de medewerkers een fantastisch feest voor jouw kind.

Zwemles Ameland

Zwembad de Schalken Ameland

Heb jij het nodig om te zwemmen vanwege therapeutische redenen? Ook dan kun je bij dit zwembad terecht. Onder begeleiding wordt er gezorgd dat jij kunt gaan zwemmen en de beweging krijgt die je nodig hebt.

Daarnaast is het ook mogelijk om zwemles op Ameland el te volgen. Een zweminstructeur zorgt ervoor dat je goed begeleid wordt hierin.

Openingstijden en Tarieven Zwembad de Schalken

De openingstijden van Zwembad de Schalken zijn elke dag hetzelfde, maar de activiteiten op deze dag variëren altijd. Zo kan je iedere dag van 9:00 tot 10:00 uur komen baantjes zwemmen. Hierna is het altijd vrij zwemmen in het openluchtzwembad. Je kunt hier dan terecht van maandag tot donderdag 10:00 – 20:30 uur en vrijdag tot zondag om 10:00 tot 19:00 uur. Iedere dag is er vanaf 8 uur een minimarkt aanwezig, deze sluit om 12 uur. Daarnaast is er op camping Roosdunen waar zwembad de Schalken staat een recreatiezaal waar zondag, dinsdag, woensdag en donderdag in de avond gebruik van wordt gemaakt om bijvoorbeeld te klaverjassen.

Snacken hoort er natuurlijk helemaal bij als je aan het zwemmen bent. Daarom is er hier ook een snackcounter aanwezig. Zaterdag t/m donderdag is deze geopend van 12:00 tot 21:30 uur. Vrijdag is het iets later geopend, dan kun je er terecht vanaf 17:00 uur. Zo weet je zeker dat je ook genoeg kan eten en drinken op een zonnige dag.