Zwembad Vitaloo Bolsward

Zwembad Vitaloo in Bolsward: een prachtige maar toch klein plek om recreatief te zwemmen net naast het centrum. Met een groot bad, klein bad en een bubbelbad kun je je hier makkelijk een paar uur vermaken. Ook is het mogelijk om hier meerdere watersporten te beoefenen. Wat er nog meer mogelijk is? Dat lees je natuurlijk hieronder!

Activiteiten in zwembad Vitaloo

Als vader of moeder wil je waarschijnlijk je kindje zo snel mogelijk vertrouwd maken met het plezier van water. Een gediplomeerd zweminstructeur zorgt ervoor dat jouw baby of peuter gestimuleerd wordt om de juiste motoriek aan te leren. Hierbij wordt er uiteraard ook gelet op de juiste ademhaling. De Aqua-mini lessen zijn toegankelijk voor baby’s en peuters van 0 – 4 jaar. Ook zijn deze lessen is een handig opstapje naar reguliere zwemlessen.

Vanaf vier jaar wordt jouw kind door middel van een uniek beloningssysteem gemotiveerd om te leren zwemmen. Tijdens de zwemlessen gaat het vaak over Zed de haai en Sop de zeester waarmee de kinderen allerlei avonturen beleven. Deze avonturen gaan niet onopgemerkt voorbij, maar worden bijgehouden in een speciaal paspoort. Dit wordt aan het begin van de les met een schatkist meegegeven aan de leerlingen. Er komen steeds meer edelstenen en zegels bij. Deze methode maakt iedere belangrijke stap leuk voor je kind. Daarnaast zijn de gediplomeerde instructeurs enthousiast en wordt er voor gezorgd dat jouw zoon en/ of dochter in een veilige omgeving leert zwemmen. In eigen tempo behaalt je kind de zwemdiploma’s A, B of C.

Zwemmen in Bolsward

Zwembad Bolsward

Nadat je kind zijn of haar zwemdiploma(s) heeft gehaald is het tijd om gezellig samen recreatief te gaan zwemmen. Dit is zowel leuk voor je kind als voor jou. Uiteraard is vrij zwemmen voor iedereen die van water houdt een erg leuke activiteit. Geniet van een leuke middag in het zwembad of houdt hier bijvoorbeeld een kinderfeestje (mogelijk vanaf 5 jaar). Elke tweede zaterdagavond van de maand vanaf november tot maart is het mogelijk om te komen disco zwemmen.

Ook is het mogelijk om op andere manieren sportief te zijn. Denk hierbij aan activiteiten zoals Aqua robics, Aqua spining waarbij je met een hometrainer in het water bent of bijvoorbeeld Aqua joggen. Kort om er is genoeg plezier te beleven in het water. Genoeg redenen om Zwembad Vitaloo in Bolsward eens te bezoeken.

Tarief zwembad Vitaloo

Voor vrij zwemmen betaal je voor een los bad € 3,20. Kijk voor meer tarieven op de website van zwembad Vitaloo.

Lijkt het jou geweldig leuk om in Bolsward te gaan zwemmen? Dan heb je geluk dat zwembad Vitaloo niet gesloten werd en nog steeds bestaat. Voor meerdere jaren achter elkaar zag het eruit alsof het zwembad moest gaan sluiten. Gemeente Súdwest-Fryslân heeft het besluit genomen dat Vitaloo flink moet gaan bezuinigen op zwemvoorzieningen. Dit nieuws zorgde ervoor dat een groep vrijwilligers in actie kwam en de stichting genaamd “Ons Zwembad in Bolsward” oprichtte.

Helaas waren er niet genoeg vrijwilligers wat opnieuw voor spanning zorgde bij de bewoners. Was er dan toch sprake van dat zwembad Vitaloo moest sluiten? Dat was inderdaad bijna het geval geweest. Gelukkig werd er aan het einde van 2016 een overeenkomst gesloten van vijf jaar. Voor nu kun je gewoon heerlijk blijven zwemmen in Bolsward.