Zwembad Ny Sudersé Lemmer

Zwembad Ny Sudersé in Lemmer: een klein recreatiebad waar iedereen heerlijk kan zwemmen. Je vind hier een peuterbad, instructiebad en een glijbaan. Daarnaast zijn er vele programma’s waar ieder kind en volwassene aan mee kan doen. De locatie is langs het mooie strand van Lemmer en bevind zich op de Industrieweg 2. Een mooie plek om in de zomer even lekker af te koelen en in de winter baantjes te trekken.

Zwemlessen volgen bij Zwembad Ny Sudersé

Vanaf 4 jarige leeftijd is het mogelijk om je zwemdiploma te behalen. Door middel van het Envoz Survival ABC zwemmen wordt er aan de kinderen al gelijk vanaf het begin de vier zwemslagen geleerd. Dit houdt in: de rugslag, schoolslag, rugcrawl en borstcrawl. Er wordt met de laatstgenoemde zwemslagen kennisgemaakt. Ook is het zo dat beide bij elk diploma moeilijker worden. Naast het belang van het leren van de zwemslagen is er ook aandacht voor de verschillende manieren om in en uit het water te gaan. Denk hierbij aan klimmen op een vlot en onder water zwemmen. Ook leren de kinderen hoe zij veilig naar de kant kunnen komen en zwemmen met kleding aan komt ook regelmatig voor. Veiligheid is immers een onderdeel waar ze bij Zwembad Ny Sudersé al vanaf de eerste paar zwemlessen goed op letten.

Zwembad Ny SuderséWanneer jouw zoon of dochter zijn of haar zwemlessen vervolgt en voor zwemdiploma B gaat, wordt ervoor gezorgd dat jouw kind het langer vol kan houden in het water. Zo worden de technieken van de zwemslagen voor een grotere afstand toegepast. De rugslag wordt toegepast en de schoolslag gaat naar 50 meter. Tijdens deze lessen wordt er ook aandacht gegeven aan duiken. Dit wordt gedaan door middel van het zwemmen door twee hoepels en ook worden er voorwerpen van de bodem afgehaald. Uiteraard wordt er bij het C diploma nog dieper ingegaan op alle aangeleerde technieken.

Opa’s en oma’s ook welkom

Een toegevoegde waarde aan deze lessen is dat ouders/verzorgers en opa’s en oma’s 1x in de maand zijn toegestaan om de laatste 15 minuten van de les te komen kijken. Dit wordt kijkles genoemd. Het wordt aangeraden om slippers mee te nemen zodat je niet de zwemzaal in hoeft op blote voeten.

Ook voor volwassenen vanaf 18 jaar is het mogelijk om zwemlessen te volgen en daarmee een diploma te behalen. Dit vind 1 keer per week plaats en duurt 45 minuten per les. Als je je hiervoor in wilt schrijven betaal je eenmalig € 15,00 euro.

Snorkelen na zwemdiploma ABC

Doordat jouw kind de drie zwemdiploma’s heeft behaald weet hij of zij zich goed te redden op het moment dat hij of zij in het water valt. Jouw kind weet veilig weer aan de kant te komen. Het wordt aangeraden om na de zwemlessen regelmatig te blijven zwemmen. Misschien vinden zij het ook leuk om na hun zwem-ABC de zwemvaardigheid nog meer uit te breiden. Voor snorkelen zijn de zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3 te behalen. Snorkelen maakt je duikervaringen alleen maar leuker! Dus waar wacht je nog op? Let wel: het is niet genoeg om alleen je A of alleen je A en B zwemdiploma te hebben. Jouw kind moet het A, B en C diploma hebben om snorkel lessen te mogen volgen. Deze lessen vinden op zaterdagochtend plaats van 8:30 tot 9:15 uur.

Naast bovengenoemde informatie is het ook mogelijk om gewoon vrij te zwemmen in Zwembad Ny Sudersé. Verder zijn er ook fitness activiteiten zoals Aquavaria en BBB Aquavaria. Goed voor het lichaam, goed voor je gezondheid. Kortom: er is genoeg te beleven in het zwembad in Lemmer.

Openingstijden en Tarieven

Het tarief voor vrij zwemmen bij Zwembad Ny Sudersé bedraagt 4,50. Er zijn mogelijkheden om badenkaarten aan te schaffen. De openingstijden zijn variërend en kunnen ook per maand verschillen. Hierdoor is het verstandig om goed de website te controleren of even van tevoren het zwembad te bellen.