Natuurbad De Wispel in Tijnje

Heerlijk zwemmen in Natuurbad de Wispel, een mooi zwembad in de buitenlucht. Vroeger was het bekend als een plas, later is het bad voorzien van vers water. Al sinds de jaren 60 wordt dit gebruikt als echt zwemwater. Het water wordt uit een bron diep uit de grond gepompt en zuiveringssystemen zijn er niet. Of je het dan ook echt een zwembad kan noemen is de vraag. Daarom noemt men het ook een natuurbad. Puur natuur, zonder chloor en andere middelen. Met een springplank, een groot bad en een ruim veld om heerlijk te zonnebaden is dit in de zomer een perfecte plek om te zijn. Naast het water is een kiosk aanwezig om wat snacks vandaan te halen.

Lekker springen in Natuurbad de Wispel

Natuurbad de WispelWil je gewoon lekker springen of andere activiteiten op het water doen? Dan ben je hier ook op de juiste plek! Regelmatig worden er speelattributen op en langs het water gelegd. Zo vind je af en toe een springkussen langs de kant en waterballen waar je heerlijk als een cavia in rond kan rennen. Het water is niet warm te noemen, met uitzondering natuurlijk bij mooi weer. Maar kouder dan 16 graden wordt het gelukkig niet. Natuurbad De Wispel is te vinden op De Wispel 16 in het dorp Tijnje.

Openingstijden en Tarieven

Zwembad De Wispel in Tijnje is een buitenbad en daarom alleen tijdens de zomermaanden geopend van de periode mei t/m augustus.
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is het zwembad in de middag geopend van 14:45 tot 16:45 uur. In de periode dat de schoolvakanties plaatsvinden is het zwembad in de middag geopend vanaf 14:00 uur. Op de woensdagmiddagen is dit ook het geval. Iedere doordeweekse dag is het zwembad ’s avonds geopend voor een uur van 19:00 tot 20:00 uur.

Voor een toegangskaartje bij Zwembad de Wispel, het natuurbad in Tijnje, heb je verschillende opties. Een los toegangskaartje kost bijvoorbeeld € 2,50 t/m 17 jaar. Volwassen betalen net iets meer en zijn 3 euro kwijt. Een 10 badenkaart is net iets voordeliger. Daarvoor betalen de jongeren 20 euro en de volwassenen 25 euro. Uiteraard kun je ook een abonnement afnemen voor bijvoorbeeld je hele gezin of voor jou als individu. Deze prijzen variëren waardoor het verstandig is dit aan de kassa na te vragen. Let op! Er is geen pinautomaat aanwezig, ouderwets kleingeld meenemen is dus verplicht. Maar dat maakt deze plek niet minder mooi om te zwemmen.