Vissen in Friesland

Naast het feit dat Friesland bekend staat om de watersport kan vissen in Friesland natuurlijk ook niet ontbreken! Doordat er in deze provincie zo ontzettend veel water te vinden is, kun je altijd wel een plekje vinden om je hengel uit te gooien. Toch is het niet overal toegestaan om zomaar te gaan vissen. Ook is het zo dat je vaak in het bezit moet zijn van een speciale visvergunning. Hier heb je een zogeheten vispas voor nodig. Wanneer je een week in Friesland verblijft kun je gebruik maken van een weekvergunning.

Waar mag je vissen in Friesland?

Wanneer je in het bezit bent van een vispas mag je vissen in alle wateren die genoteerd staan op de “Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren”. Vergeet je vispas dus niet mee te nemen wanneer je ergens heen gaat. Anders heb je geen bewijs bij je dat je toestemming hebt om te vissen in Friesland. Naast dit alles bestaat er ook een kleine vispas. Hiermee heb je niet door het hele land toestemming om te vissen. Maar slechts een deel van het water in Nederland is toegankelijk voor jou als visser. Wanneer je in het bezit bent van één van deze vispassen dan krijg je daar ook een bijbehorende lijst bij. Op die manier kun je duidelijk zien welke wateren geschikt zijn om lekker je hengel uit te slaan.

Visstekken in Friesland

Vissen in Friesland

Je bent in het bezit van je vispas en wilt er lekker op uit gaan om te vissen in Friesland. In deze provincie zijn heel wat mooie visplekken. Niet alleen hobby vissers kunnen hier voluit genieten. Er is ook genoeg ruimte om aan sportvissen te doen. Uiteraard zijn zij getraind in het vissen en weten zij ondertussen waar je de mooiste visplekjes kunt vinden. Op deze pagina zullen verschillende viswateren worden beschreven. Zo kun je een overzicht bekijken van waar je als visser in Friesland moet zijn. Misschien ken je sommige plekken al. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat er plekken bij staan waar je nog nooit eerder van gehoord had. Dan is dit je kans om deze nieuwe plekken te gaan ontdekken.