Badstrand Badhuis

Badstrand Badhuis op de Badweg in Vlieland is één van de beste locaties om te zonnen. Door het goed onderhouden strand en water kun je hier veel uren plezier beleven. Voor zowel kinderen als volwassenen is dit daarom ook de uitgestrekte plek om bij een vakantie of dagje weg gebruik van te maken.

Activiteiten Strand Badhuis

Badstrand BadhuisHeerlijk zwemmen, op het strand liggen of lekker eten in het strandpaviljoen. Alles is mogelijk, je kan hier elke dag weer een leuke tijd beleven. Het strand is volledig gratis en makkelijk begaanbaar. Wanneer je vanuit Oost-Vlieland de Badweg volgt naar het oosten kom je er al snel. Tussen paal 50 en 51 vind je Bandstrand Badhuis. Dit staat uiteraard ook gewoon aangegeven.

Op deze locatie kun je prima wandelen. Daarnaast is het mogelijk om even je voeten te dobberen. Ook zwemmen is prima te doen. Houdt er wel rekening mee dat het zout water is en dit net even anders is dan zoet water.

Overige informatie Badstrand Badhuis

Elk seizoen wordt er tussen 1 mei en 30 september de waterkwaliteit gecontroleerd. Mocht er iets mis zijn wordt dit met behulp van vlaggen aangegeven. Hoewel het strand en de recreatiezone geheel op eigen risico is, is er wel strandbewaking van 1 juli tot 1 september. De bewaking zal zijn ronde doen van 11:00 tot 17:00 uur. Blokarten en kiten zijn hier verboden. Wel is het mogelijk om buiten de strandzone te windsurfen. Honden, mitst aangelijnd zijn hier het gehele jaar welkom. Toiletten zijn aanwezig.

Het badstrand Badhuis is dus een heerlijke plek om te zwemmen of gewoon je pootje te baden. Daarnaast is er genoeg ruimte om je handdoek uit te slaan en die nodige zonuren te pakken. Houdt er wel rekening mee dat deze locatie in de zomer erg druk kan zijn. Toch is het zeker de moeite waard om in de zomer dit gebied te bezoeken. Het beste kan je Vlieland met de fiets ontdekken. Uiteraard is wandelen ook ontzettend leuk: zeker op het Badstrand Vlieland waar een ander voertuig niet welkom is.