Strand Lauwersmeer Oostmahorn

Een heerlijk dagje buiten zwemmen in de natuur is iets waar de meesten op een warme zomerdag wel naar verlangen. Strand Lauwersmeer Oostmahorn is hier prima geschikt voor. In deze omgeving heb je niet veel stranden liggen waardoor je al snel naar de eilanden moet. Toch is dit recreatiegebied ten westen van het Lauwersmeer een prachtige locatie om wat zonuren te pakken. Je vind dit strand nabij Landal Esonstad in Oostmahorn. Er is groot parkeerplaatst aanwezig.

Activiteiten Strand Lauwersmeer

Strand LauwersmeerWanneer je richting het strand loopt kom je eerst langs een rij bomen. Dit is voordelig aangezien het veel van de wind tegenhoudt. Vandaar ook dat het hier zelfs met iets minder mooi weer erg lekker kan zijn. Daarna volgt een groot stuk grasgebied met een speeltuin. Heerlijk een balletje trappen, picknicken of slackline activiteiten vind je hier in de zomer zowel in de ochtend als avond. De speeltuin heeft een glijbaan, schommel en klimrekken. Doordat er zand onder ligt hoef je je verder geen zorgen te maken en kunnen de kinderen gewoon vrij rondspelen.

Na het grote gedeelte van gras kom je bij het Strand Lauwersmeer terecht. Dit is een best groot gebied wat ook best druk kan zijn in de zomer. Bij het zwemgebied is een tussenstuk gebouwd die als afscheiding van het grote meer wordt gebruikt. Zo weten iedereen, maar bovenal ook de kinderen tot waar het veilig is om te zwemmen. De boten zullen in dit stuk dan ook niet komen. Er zijn toiletten aanwezig en windsurfers kunnen zich links van het strand vermaken.

Meer informatie Lauwersmeer Oostmahorn

Doordat strand Lauwersmeer gekoppeld is aan het meer zelf kan het best koud zijn. Dit kan uiteraard erg fijn zijn wanneer het een warme zomerse dag is. Vergeet op dit moment alleen niet in te smeren: op het water gaat verbranden namelijk twee keer zo snel!

Tijdens het zwemseizoen van mei t/m september wordt de waterkwaliteit goed gecontroleerd. Mocht er iets mis zijn zullen er altijd vlaggen of waarschuwingsborden staan. Het zwemmen zelf blijft altijd op eigen risico, er is op deze locatie dan ook geen toezicht aanwezig. Kampvuren, paarden, honden en bromfietsers zijn verboden op het strand. Hierdoor blijft strand Lauwersmeer ook schoon en bruikbaar voor iedereen.