Speelbos Sparjebird

Omdat buiten spelen één van de leukste dingen is die je als kind kunt doen, ga je voor een avontuurlijk dagje uit naar Speelbos Sparjebird. Hier kunnen kinderen zich namelijk lekker uitleven en als gezin ben je er even samen op uit. Het speelbos is onderdeel van Staatsbosbeheer en ligt in Hemrik. Dit dorp ligt zo’n 8 minuten rijden van Beetsterzwaag vandaan. Daarnaast behoort dit speelbos tot De Friese Wouden. Wanneer je vanuit Jubbega naar het speelbos gaat is de afstand ongeveer even ver. Let erop dat de kinderen kleding aan doen dat vies mag worden. Op deze manier kunnen de kinderen gewoon vrij uit rondrennen zonder dat je als ouder of verzorger extra hoeft op te letten dat hij of zij niet vies wordt.

Wat kun je doen in Speelbos Sparjebird?

Wanneer je in het bos gaat spelen is het natuurlijk ontzettend leuk om zo hoog mogelijk in een echte klimboom te klauteren. Of wat dacht je van springen over boomstammen en lopen over drie verschillende touwbruggen? In Speelbos Sparjebird kunnen de kinderen zelf met takken slepen om daarmee een eigen hut te maken. In het bos vind je ook de greppelroute en een waterpomp om lekker met water te kliederen.

Speelbos SparjebirdDe kinderen kunnen ook samen met ouders en/of begeleiders een dierenpad volgen. Dit pad is door het gehele bos uitgezet en bestaat uit 10 uitgezaagde houten dieren. Het leuke is dat er bij ieder dier een activiteit te doen is. Zo krijgen de kinderen verschillende opdrachten zoals het volgen van een blinddoekroute of gaan zij voor een speurtocht door het kabouterbos. Dit zijn opdrachten die de kinderen zonder volwassenen moeten uitvoeren. De bedoeling hiervan is dat de kinderen zelf met hun leeftijdsgenootjes op pad zijn en dat zij aan het einde van de routes weer bij de volwassenen uitkomen.

Met school op avontuur

Samen met school een keer een dagje buiten spelen in het bos? Ook dan is Speelbos Sparjebird een echte aanrader. Er is zelfs een speciaal speel- en beweegprogramma samengesteld. Zo kunnen kinderen ervaren hoe het is om in de natuur buiten te spelen. Door de moderne tijd waarin wij nu leven is het echte buiten spelen namelijk wat meer verloren gegaan. Daarom is het extra leuk om de kinderen mee op pad te nemen en hen te laten ervaren wat voor leuke bosspellen er bestaan. Over het programma genaamd “Natuursprong in speelbos Sparjebird” kun je meer vinden op de website van Staatsbosbeheer.