Nannewiid

Nannewiid is een mooi strand met meer in de omgeving van Oudehaske. Het maakt deel uit van de camping: Recreatiecentrum Nannewiid maar is wel vrij toegankelijk. Een mooie plek om te zwemmen, zonnen of varen met bijvoorbeeld een kano. In de zomer is dit een druk bezochte locatie aangezien veel mensen uit Heerenveen hier ook heen gaan. Hierdoor zie je regelmatig grote groepen jongeren naar dit meer fietsen.

Bezoek strand Nannewiid

NannewiidHet strand Nannewiid is makkelijk te vinden door Badweg 32 in Oudehaske aan te houden. Je kan aan de overkant gratis parkeren en op verschillende plekken de zon opzoeken. Het is een klein badstrand maar meestal is er genoeg plek om lekker te liggen. Naast dit strand wordt het water actief gebruikt voor watersport. Zo is er een opstapplek voor windsurfers langs het water en zijn er verschillende boten, waterfietsen en kano’s te huur. Bij het Nannewiid zijn verschillende speel attributen aanwezig. Hierdoor hoef je niet continue op te letten en kan je zelf ook heerlijk relaxen.

Meer info Recreatiecentrum Nannewiid

Nannewiid is een meer met zoet water. Er zijn in de omgeving toiletten en douches aanwezig. Bij het water is helaas geen toezicht en het is dan ook volledig op eigen risico. Wel wordt het water elk jaar weer opnieuw goed in de gaten gehouden. Mocht er van mei t/m september iets mee aan de hand zijn dan wordt dit ook duidelijk aangegeven. Het water heeft een drijflijn die de zwemgrens aangeeft, de rest van het water wordt gebruikt voor watersport. Het is niet toegestaan om een hond of paard mee te nemen. Wel is er genoeg ruimte om rond het meer met een hond te wandelen. Ook is het niet toegestaan om een vuurtje te stoken.

Het is hier mogelijk om tijdens zonsondergang een wandeling te maken, toch raden wij het strand Oudehaske dan af. Voor een hele mooie zonsondergang kan je het beste iets doorrijden langs het meer waar een klein uitzichtpunt is of doorrijden naar het Strand de Heide. Voor rolstoel gebruikers is het strand Nannewiid helaas niet geschikt. Wel is het mogelijk om samen met de rolstoelgebruiker iets verder te rijden om daar op een locatie te genieten van het meer. Al met al is dit een bekend strand dat voor een leuke ochtend, middag of avond kan zorgen. Wanneer kom jij langs bij dit mooie gebied?