Klimcentrum Noardwand

Sinds eind 2018 is Klimcentrum Noardwand in Leeuwarden te vinden. Dit heeft ervoor gezorgd dat Klimhal Heerenveen niet meer de enige klimhal in het Noorden van Nederland is. Ben jij benieuwd naar de nieuwste klimhal van Friesland? Kom dan naar Fiswerderweg 3 te Leeuwarden en ontdek wat het nieuwste en modernste klimcentrum van Nederland jou te bieden heeft. De hoogte van Klimcentrum Noardwand is 20 meter. Met deze hoogte is deze klimwand net iets hoger dan bij andere klimcentra in Nederland het geval is.

In de hal kun je 60 klimtouwen vinden met ongeveer 130 routes. Van de 60 klimtouwen zijn er 30 bedoeld voor toprope klimmen waardoor iedereen die in het bezit is van een NKBV-klimvaardigheidsbewijs, zelfstandig kan gaan sporten. De andere 30 touwen zijn bedoeld voor het voorklimmen. Het advies voor de ervaren klimmers die willen voorklimmen, is om een eigen touw mee te nemen van minimaal 50 meter. Het is ook mogelijk om eventueel een touw te huren.

Wat kun je verwachten bij Klimcentrum Noardwand?

Om meerdere redenen is Klimcentrum Noardwand uniek. Eén van die redenen is dat er ruimte is om klimmen te trainen op Olympisch niveau. Zo zijn er onderdelen aanwezig genaamd boulder, lead en speed. Maar weinig klimcentra in Nederland bieden deze mogelijkheden. Wist je dat er veel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de routes? De grepen zijn ook heel belangrijk en worden dus regelmatig vervangen. Niet alleen voor de gevorderde klimmers is er in Klimcentrum Noardwand uitdaging te vinden. Voor kinderen en klimmers die net beginnen, zijn er namelijk ook genoeg routes waar je telkens weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan. De niveau’s lopen op van 3 tot 8b.

Wist je dat je ook buiten kunt genieten van het klimmen? Daar staat namelijk een buitenwand waar je tijdens een zonnige dag op een kunstmatige rotswand kunt gaan voorklimmen. Het leukste aan de rotswand is dat je deze bijna niet kunt onderscheiden van een echte. Zo echt ziet de rotswand er dus uit! Wat je verder nog allemaal kunt doen in Klimcentrum Noardwand kun je hieronder lezen.

Verschillende onderdelen

Naast het normale klimmen en boulderen, kun je ook gebruik maken van een caving-parcours die wel 30 meter lang is. Dit soort parcours is onderdeel van speleologie waarbij men door grotten kruipt. Durf jij het aan om vanaf het hoogste punt van het klimcentra te springen en een vrije val te maken? Ga dan naar de Flightline Free Fall. Je kunt natuurlijk ook lekker op de begane grond gaan trainen voor het klimmen. Dit kun je doen in de Monkeyspace-trainingsruimte. Het leuke aan deze ruimte is dat je deze kunt inrichten zoals je dat zelf graag wilt hebben. Met attributen, ringen, modules en rekstokken kun jij op een creatieve manier trainen.

Kleurrijk klimmen bij Klimcentrum Noardwand

Wanneer je in Klimcentrum Noardwand bent zullen de kleurrijke klimhallen jou uiteraard opvallen. Deze manier van klimmen genaamd Clip ‘n Climb, komt maar op een aantal plekken in Nederland voor. Andere plaatsen waar je Clip ‘n Climb kunt vinden zijn Amsterdam en Limburg. Maar sinds eind 2018 is er ook één in Friesland. Het leukste van deze activiteit is dat het niet nodig is om klimervaring te hebben. Hierdoor is het laagdrempelig en kun je als beginnende klimmer rustig beginnen met de moeilijkheidsgraad opbouwen. Wel is het verstandig om van tevoren eerst te luisteren naar de instructie. Vervolgens kun je als deelnemer zelfstandig bezig gaan.

Klimcentrum NoardwandDe elf verschillende challenges van het klimmen zijn leuk voor jong en oud. Vanaf de leeftijd van 6 jaar mag je meedoen aan het klimmen, maar dat wil niet zeggen dat deze activiteit alleen leuk is voor kinderen. Volwassenen zijn ook van harte welkom om hun eigen uitdagingen aan te gaan op de Clip ‘n Climb wand. Ook mag je ervan uit gaan dat het qua veiligheid helemaal goed zit. Tijdens het klimmen zit je namelijk aan een kabel vast. Doordat jij jezelf inklikt gaat het zekeren automatisch. Hierdoor hoeft er niet één persoon beneden te blijven staan om jou te zekeren en klim je toch op een veilige manier. Het maximaal aantal personen dat hier aan deel mag nemen per ronde is 14. De activiteit duurt een uur waarvan je drie kwartier de tijd hebt om te klimmen en één kwartier om de instructies op te volgen.

Snel Boulderen

Klimcentrum Noardwand beschikt over een apart gedeelte waar een boulderwand staat van een totale lengte van 40 meter. Ongeveer 50 boulders kun je hier vinden. Deze zijn allemaal onderverdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden. Ook wordt er iedere week een circuit vervangen om te zorgen dat de boulders uitdagend en leuk blijven. Nog iets dat je in Friesland kunt doen is extra snel boulderen. Dit doe je door de speedklimroutes te volgen met officiële speedgrepen, een zekersysteem en tijdmeting. In heel de Benelux kun je dit systeem alleen hier in Friesland vinden.

Openingstijden en Tarieven Klimcentrum Noardwand

Normaal gezien is Noardwand Klimcentrum elke dag doordeweeks geopend. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kun je klimmen van 14:30 – 23:00 uur. Op woensdag is het klimcentrum geopend van 13:00 – 23:00 uur en op beide weekenddagen van 09:00 – 21:00 uur.

Wil jij klimmen op de Clip ‘n Climb? Dan betaal je voor een uur € 10,00 per persoon. Voor klimmen en boulderen zijn er verschillende entreeprijzen. Hierover kun je hieronder meer lezen.

Tarieven losse klimlessen

Kinderen t/m 6 jaar betalen een entreekaartje van € 7,50. Zijn ze tussen de 6 en 9 jaar oud? Dan bedragen de kosten € 9,50 per kind. Vanaf 9 t/m 17 jaar geldt er voor het klimmen een entreeprijs van € 11,50 per persoon. Ben jij een student met de minimale leeftijd van 25 jaar? Ook dan betaal je € 11,50 per persoon. Ben je 18 jaar of ouder? Dan zijn de kosten € 13,50 per persoon.

Vind je het klimmen na een aantal keren zo leuk? Dan kun je een abonnement aanschaffen en het klimmen en Boulderen combineren. Hiervoor betaal je t/m de leeftijd van 9 jaar € 85,50 per maand. Voor een leeftijd t/m 17 jaar bedragen de kosten € 103,50 per maand. Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je voor een abonnement van 10 lessen een bedrag van € 121,50 per maand.

Losse Boulderlessen

Voor losse boulderlessen verschilt het per leeftijd wat voor tarief je moet betalen. Kinderen t/m 9 jaar betalen hier namelijk een bedrag van € 6,50. Val je binnen de leeftijdscategorie van 9 t/m 17 jaar? Dan betaal je € 8,50. Voor studenten met een minimale leeftijd van 25 jaar geldt dezelfde entreeprijs. Wanneer je 18 jaar of ouder bent is er een entreeprijs van € 10,50 per persoon.

Boulderen 10 stippenkaart

Voor een 10 strippenkaart voor alleen Boulderen gelden de volgende tarieven. Kinderen t/m 9 jaar betalen hier € 58,50 per maand voor. Vanaf 9 t/m 17 jaar betalen zij een bedrag van € 76,50 per maand. Al 18 jaar of ouder? Dan kost een Boulder abonnement € 94,50 per maand.