Kerstmarkt Dokkum

Bezoek jij in 2019 kerstmarkt Dokkum? Helemaal in het Noorden van Nederland in het Noordelijkste puntje van de Elfstedentocht is er weer een prachtige kerstmarkt te vinden. Voor de 10e keer maakt Dokkum haar stad tot een prachtig kerstverhaal tijdens de kerstfair in het thema van Dickens. Niet voor niets is kerstmarkt Dokkum één van de mooiste van Nederland te noemen. Voor mensen die op 13 december 2019 al niet meer kunnen wachten op de kerst en een echte kerstbeleving willen hebben, is deze markt een echte aanrader! Eigenlijk is het net alsof je terug in de tijd gaat naar het jaar 1843. Toen is het verhaal van de Londense Charles Dickens geschreven.

Figuranten Kerstmarkt Dokkum

Doordat ongeveer 100 figuranten tussen de marktkraampjes en langs de grachten te vinden zijn, is het net alsof je zelf in het verhaal van “A Christmas Carol” belandt bent. De figuranten zijn namelijk verkleed als mensen uit dit verhaal. Wat de kerstmarkt in Dokkum nog meer speciaal maakt zijn de houtsnippers op de straten die heerlijk onder de schoenen kraken. Ook zijn er brandende vuurtonnen waardoor je door de haardgeur al gauw een knus en winters gevoel krijgt. Natuurlijk mogen de lichtjes boven de straten en de honderden kerstbomen ook niet ontbreken! Naast dat er meer dan 100 kerstbomen op de kerstfair te vinden zijn, staan er ook ongeveer 100 kramen waar je kerstartikelen en winterse producten kunt vinden.

Sfeervol genieten op de kerstfair

Kerstmarkt DokkumVerder is de oude binnenstad sfeervol versierd met onder andere kerstengelen en een levende grote kerststal. Voor de muziekliefhebbers zijn er koren en koperblazers te horen. Voor de korencarrousel kun je terecht in de Sint Bonifatiuskerk en in de Grote kerk. Doordat het thema van deze kerstmarkt Dickensstijl is, spreekt het voor zich dat ook het stadhuis tot deze stijl is aangekleed. Vanaf 16:00 uur is deze plaats open voor publiek. Op de markt zijn verschillende toneelstukjes te bezichtigen die te maken hebben met het verhaal van Dickens.

Programma Kerstmarkt Dokkum

Een programma-onderdeel dat in 2018 is toegevoegd is de Elfstedenfontein. Deze is uitgelicht op een schitterende markt. Ook ontvangt de stad in 2019 opnieuw Joris Linssen van de KRO/NCRV voor het tv-programma Joris Kerstboom. Hier kunnen mensen vertellen over wat zij leuk vinden aan kerst.

De gehele kerstmarkt is verspreidt over de binnenstad van Dokkum en is te bezichtigen vanaf 13:30 tot 22:00 uur.