Kerstmarkt Appelscha

Elk jaar weer worden er op verschillende plekken in het land verschillende kerstmarkten georganiseerd. Zo zijn er in de provincie Friesland ook genoeg kerstmarkten te bezoeken. Je hoeft dus niet meer per sé naar Duitsland voor de kerstmarkt. Al ben je natuurlijk zelf vrij in de keuze om dit wel te doen. Wanneer je aan de oost kant van Friesland in de buurt van Drenthe bent vind je daar het bosrijke Appelscha. Dat is precies de plaats waar je op zaterdag 7 december 2019 van 14.30 – 21.30 uur en zondag 8 december van 11.30 – 17.30 uur welkom bent. Wat kerstmarkt Appelscha zo ontzettend leuk maakt is de winterse sfeer die neergezet wordt. Dit zul je ook merken als je er voor kiest om op de zaterdag naar kerstmarkt Appelscha te gaan. Dan zal er namelijk sfeerverlichting langs de bosrand zijn.

Een gezellige kerstsfeer tijdens Kerstmarkt Appelscha

Kerstmarkt AppelschaOok al is het dan nog maar begin december, toch zul je steeds meer zin krijgen in de kerst. Dit is mede te danken aan verschillende muziekgroepen en koren die een echte kerstsfeer neerzetten. Daarnaast zijn er ook Alphoornblazers en een kerstman aanwezig. Misschien ben je juist bewust op zoek naar oude ambachten. Dan ben je bij kerstmarkt Appelscha op de juiste plek. Of misschien kom je juist naar Appelscha speciaal voor de attracties die hier te vinden zijn. Uiteraard zijn er veel kraampjes en stands waar je zowel winter gerelateerde producten als kerstspullen en streekproducten kunt vinden. Heerlijk om te genieten van de Friese cultuur terwijl het buiten steeds donkerder wordt en de verlichting binnen steeds eerder aan gaat.

Wat je nog meer kunt doen op Kerstmarkt Appelscha

Een bonus aan deze kerstmarkt is dat er ook een wandeltocht te doen is van 2.2 kilometer. Deze loopt over het nieuwe Bosbergpad waar je de nieuwe uitkijktoren kunt vinden. Vanaf het hoogste punt van Friesland heb je hier een ontzettend mooi uitzicht. Deze kerstmarkt is gratis en bevindt zich op Boerestreek in Appelscha.