Strand Terherne

Aan de noordkant van Terherne vind je een strand gelegen aan het Sneekermeer. Dit strand Terherne bij de Pier is een zandstrand dat perfect is voor recreatie. Ook aan de kinderen is gedacht: er is een afgezet stuk zodat ze niet te ver het water op zullen zwemmen. Er is helaas geen toezicht op dit strand aanwezig waardoor je zelf wel zult op moeten letten. Het ligt dicht bij de Terhornstersluis in de gemeente De Fryske Marren. Je kan deze omgeving vinden op het adres: Jongebuorren 1-5, met als postcode: 8493LX.

Informatie Strand Terherne

Strand Terherne

Het strand in Terherne wordt voornamelijk gebruikt als zwemwater en recreatiegebied. Dit zorgt ervoor dat het hier van mei t/m september de waterkwaliteit wordt gecontroleerd. Mocht het water niet geschikt zijn om te zwemmen zie je dit ook gelijk terug op de informatieborden. Als je hier met een auto komt dan kan je parkeren bij de nabijgelegen camping. Hier kan je gewoon gratis gebruik van maken. Je hoeft niet door de slagbomen heen, sla ongeveer 50 meter voor deze slagbomen linksaf en je hebt een perfecte plek voor je auto. Bij het water vind je ook toiletten, hou er wel rekening mee dat je hier een klein beetje voor betaald. Dit strand aan het Sneekermeer ligt aan de overkant van het Pottenstrand. Het verschil met het Pottenstrand en dit strand is dat het hier wat kleiner is. Daarnaast zijn hier bijna geen speeltoestellen voor de kinderen. Toch is dit wel een perfecte locatie om even te genieten van het strand en de omgeving.

Honden en overige zaken

Bij dit strand Terherne zijn honden verboden. Ook aangelijnd zijn ze hier helaas niet welkom. Dit om te zorgen dat deze badplaats schoon blijft. Paarden, fietsen en brommers zijn daardoor ook niet toegestaan. Voor open vuur zul je ook een andere locatie moeten zoeken: in dit gebied mag je geen vuurtje maken. Voor de rest is dit een prima strand waar je gewoon overal gebruik van mag maken.